content

Produktionsstyring

2020

Delpro A/S

Nyt og bedre IT-værktøj til at styre forretningen

DELPRO A/S er et professionelt drevet el-entreprenørselskab, med ca. 120 medarbejdere, der løser opgaver inden for rådgivning, montage og service primært på elforsyningsanlæg i ind- og udland. DELPRO A/S løser opgaverne enten i totalentreprise, hvor de styrer samtlige underleverandører, som konsortium i samarbejde med andre leverandører, eller som underleverandør.

Der udføres opgaver indenfor følgende hovedområder; Vind, Elforsyningsanlæg, Kraft & Varmeværk, Industri Installationer og Facility Management. Indenfor vind-området har DELPRO A/S et selskab DELPRO Wind A/S med et internationalt fokus og kontor i England. Her betjenes kunder som Vestas og Siemens Gamesa.

Nyt og bedre IT-værktøj til at styre forretningen
DELPRO A/S har i mange år styret produktionen med et IT-værktøj, men løsningen var blevet stadig mere utilstrækkelig, i takt med at DELPRO udviklede forretningen. Det var derfor på tide at finde et nyere og mere velegnet IT-værktøj.

Som medlem af brancheforeningen Tekniq læste DELPRO A/S i El-branchebladet Electra om de nye muligheder med IT-værktøjer. Her blev BASIT bl.a. fremhævet som uvildig og kompetent IT-rådgiver med fokus på brugen af IT-værktøjer i el-og VVS-virksomheder.

I forbindelse med et større vækstprojekt med støtte fra Væksthus Syddanmark, var DELPRO på udkig efter en kompetent IT-rådgiver, som kunne hjælpe med at finde og implementere et nyt IT-system.

"Vi havde allerede fået tilbud fra to konsulenthuse, og valgte også at få et tilbud fra BASIT. Tilbuddet fra BASIT viste sig faktisk, at være det mest fordelagtige, så vi gik videre med dem"
Administrerende direktør Jacob Rath

Solid planlagt fra starten

Allerede i tilbudsfasen stod det klart, hvordan BASIT ville gribe opgaven an, og at BASIT har stor kompetence ift. at rådgive virksomheder som vores, afslutter Jacob Rath, som efterfølgende har haft en overordnet rolle i projektet

Projektet har i DELPRO A/S været drevet af Roald Størum, chef for Drift & Vedligehold.
”BASIT konsulent Ove Nielsen og jeg lagde en fælles tidsplan for både valg, indkøb og implementering af det nye IT-værktøj. I store træk er denne plan blevet overholdt, og vi står i dag med en velimplementeret løsning med brugervejledning til både projektledere og montører, som skal bruge løsningen”, fortæller Roald Størum.


Målrettet implementering
Fra BASIT konsulent Ove Nielsen, går der også stor ros den anden vej. Jeg og det øvrige BASIT team har været meget imponeret af den målrettede måde, alle i DELPRO A/S har arbejdet med dette projekt. Det gælder lige fra ledelsen og til de medarbejdere, der skal bruge løsningen. Der er stor beslutnings- og handlekraft i DELPRO A/S, og aftalerne bliver overholdt. Dette er en betingelse for succes, når man skal implementere IT-værktøjer så effektivt, som det er gjort hos DELPRO A/S.

Evalueringer og gevinstrealisering
Der er aftalt løbende opfølgning og evaluering i løbet af 2017. Således får DELPRO A/S maksimal værdi af investeringen, og med den løbende opfølgning kan evt. justeringer af processerne hurtigt implementeres, og evt. nye krav til IT-værktøjet kan blive vurderet og prioriteret.