content

Sagsmodul

2020

Byggeafdelingen i Domea.dk stormer frem med digitalisering!

Hos Domea.dk er de på en stor og lang digitaliseringsrejse, hvor alle virksomhedens processer bliver løftet med digitale værktøjer.

Domea.dk er på en stor digitaliseringsrejse, hvor alle virksomhedens processer bliver løftet. Det gælder også for Byggeafdelingen, hvor man har implementeret et nyt fælles sagsmodul til styring af afdelingens byggeportefølje – et omfattede IT-projekt, som omfattede en væsentlig transition indenfor adfærd og kultur. Dette er sket i samarbejde med konsulenter fra BASIT.

Byggechef Charlotte Nørbak, der siden efteråret 2016 har haft ansvaret for Byggeafdelingen, siger i den forbindelse:

Vores byggeportefølje er vokset markant med flere nybyggerier og renoveringer. Vi får løbende nye projektledere, som supplerer de dygtige projektledere vi har i forvejen. Det er vigtigt for os, at IT-værktøjerne støtter os til at holde overblikket på sagerne. Det stiller krav om at de informationer, projektlederne kan finde på sagerne, hele tiden er opdaterede og tilgængelige. Det stiller også krav til vores byggeøkonomer i forhold til at oprette sagsbudgetter i vores fælles sagsmodel, således at projektlederne har et opdateret budgetoverblik. Gennem sagsmodulet har vi fået ét fælles system, hvor alle har adgang til de opdaterede informationer, siger Charlotte Nørbak.

”BASIT har generelt en god forståelse for deres rolle som konsulenter, og de har været gode til at finde nøglemedarbejdere og forankringspunkter, som de har kunnet forankre viden hos. Disse medarbejdere er med tiden blevet vores superbrugere som faktisk gør, at vi har en stærk intern forankring og ejerskab i byggeafdelingen” - Charlotte Nørbak, Byggechef

BASIT har været en væsentlig del af implementeringsforløbet
Charlotte Nørbak fremhæver BASIT konsulent Ditte Enevoldsen, som en væsentlig del af et succesfuldt implementeringsprojekt. Ditte har i en lang periode igennem implementeringsprojektet siddet fysisk i byggeafdelingen. Dette gjorde Ditte til et kendt ansigt blandt medarbejderne. Ditte har som certificeret projektleder alle projektlederværktøjer i sin værktøjskasse. Hun har gennem en meget aktiv projektlederrolle sikret at alle medarbejdere, specielt superbrugerne og ambassadørerne fik en projektforståelse med fokus på tidsplanen og processen frem mod lanceringen af sagsmodulet.

Ditte var ligeledes været en hjælpende hånd og en aflastning for os i ledelsen i at fastholde projektet og kulturforandringen, og deltog med kvalificeret input til nyhedsbrev og opdateringer på vores portal, fortæller Charlotte Nørbak.