content

Adminstration, produktionsstyring

2020

Duemose A/S

Fra spaghettistruktur til organiseret infrastruktur

Duemose A/S er en mellemstor, og veldrevet, håndværks- og entreprenørvirksomhed, som gennem BASIT har fået tilpasset deres IT-infrastruktur og IT-sikkerhed til deres IT-planer. Duemose A/S har derfor nu fået endnu bedre styr på begge dele. I løbet af 2017 har virksomheden udskiftet en væsentlig del af deres IT-værktøjer med nye, moderne og webbaserede løsninger, der passer til netop deres behov og krav.

Duemose har i mange år været meget IT-modne, og har løbende indkøbt og implementeret IT-værktøjer til administration, produktion, dokumentation og eget telefonianlæg. Situationen var den, at løsningerne var implementeret som knopskydninger på en dynamisk, men ustruktureret måde. I forbindelse med implementeringen af nye IT-værktøjer blev det konstateret, at der var et behov for en større oprydning. BASIT har, med sin klassiske gennemgang fra IT-status, IT-handlingsplan, IT-kravbeskrivelse og IT-anbefaling, fået flyttet Duemose, fra en relativ skrøbelig og uoverskuelig infrastruktur, til en overskuelig og enkel infrastruktur. Duemose betaler i dag kun for de funktionaliteter, de har behov for, både ift. infrastruktur, dataopbevaring og sikkerhed

”Vi har i dag fået et samlet overblik over vores IT. Både ift. funktionalitet og pris. Vi har overblik over vores IT-infrastruktur, vi har overblik over hvem der har hvilke computere og telefoner, vi har overblik over hvor data ligger og vi har en tryghed ift. at det ikke falder i de forkerte hænder”
Palle Duemose, Adm. direktør i Duemose A/S

Infrastrukturoprydningen tog udgangspunkt i virksomhedens IT-handlingsplan. Duemose havde et ønske fra start af om, at al intern data blev lagt ud i skyen – med backup og sikkerhed, og dermed ikke placeret på interne servere i virksomheden.

Det første, der blev afklaret var, hvilke personer der havde adgang til hvilke informationer, og hvordan de skulle have adgang. Skulle adgangen foregå fra SmartPhone, Tablet eller bærbar PC? Derefter blev der lavet en status på virksomhedens infrastruktur, servere, printere, netværk, Wi-Fi, computere og en IT-status på IT-sikkerheden.

Duemose har nu fået et overblik over sin IT-infrastruktur og data opbevaring. De har fået installeret en Firewall, Backup og Antivirus fra en professionel IT-leverandør, som også overvåger deres PC’er og sørger for, at de altid er opdateret med software og sikkerhedsløsninger.

”Vi har fået en enkelthed i, at virksomhedens kritiske informationen nu ligger hos betroede eksterne samarbejdspartnere, således at vi kan koncentrere os om vores kerneforretning, som er at drive en professionel håndværks- og entreprenørvirksomhed” afslutter Adm. direktør Palle Duemose.