content

#Produktionsstyring

2020

Skougruppen

Skou Gruppen fik hjælp af BASIT til at komme sikkert i land med deres IT-projekt. I implementeringsprocessen sørgede BASIT for at leverancerne blev overholdt.

Skou Gruppen A/S er en meget professionel og veldrevet håndværksvirksomhed med fokus på hovedentrepriser og den direkte kundekontrakt. Virksomheden er desuden styringsentreprenør med stor grad af egenproduktion. Skou Gruppen A/S har en strategi om at købe andre virksomheder, og har blandt andet købt el-virksomheden Bachmann El-teknik, tømrer- og snedkerfirmaet Jens Venø Nielsen, tømrer- og snedkerfirmaet Georg Wohlers, GRM Trapper, tømrer- og snedkerfirmaet Axel Rasmussen & Søn, inventarsnedker PangDang. Derudover har de egen Glarmesterafdeling.

Skou Gruppen A/S er meget IT-moden virksomhed, og igennem tiden er IT-værktøjer blevet brugt til at understøtte virksomhedens sagsstyring. I takt med at kompleksiteten i IT-værktøjerne steg og skulle udbredes fra administrationen til produktionen, blev behovet for styring af implementering også mere kompliceret.

Overlad IT-implementering til de professionelle!

En udfordring ift. at implementere IT-værktøjer i en håndværksforretning er at alle er fuldt optaget i en travl drift.
Kontorpersonalet har travlt med at sørge for alt omkring faktura, løn, brandstofkort, arbejdstøj, praktiske spørgsmål fra medarbejderne på alle niveauer. Projektlederne har travlt med at styre de projekter, som virksomheden har gang i, og har derfor heller ikke tid til at tage ansvar for at implementere et IT-værktøj. Håndværkerne skal tjene pengene ift. fakturerbarhed, og har slet ikke tid. Ideelt skal de egentlig helst bare have præsenteret løsningen når den virker 100%.

”Min klare vurdering er, at vi ikke var kommet i mål uden hjælp fra BASIT konsulent Martin Joost. Martin har gennem hele processen sørget for at alle aftaler blev overholdt mellem IT-leverandørerne og os ift. opfølgning på aftaler og leverancer. Vi har internt hverken tiden eller kompetencen til at implementere et så komplekst IT-system selv"
Administrerende direktør i Skou Gruppen A/S Martin Skou Heidemann.


Professionel IT-rådgivning

BASIT er en kompetent rådgiver, som har erfaring med store og komplicerede IT-implementeringer. De forstår IT-sproget og kan holde IT-leverandørerne på sporet. BASIT fungerer som filter mellem Skou Gruppen A/S og IT-leverandørerne, så der ikke sker uhensigtsmæssige bestillinger af funktionalitet, men derimod kun kvalificerede bestillinger baseret på konkrete behov og krav.

”I et IT-implementeringsprojekt er det en fordel at have en konsulent fra BASIT med på sidelinjen. BASIT kender både bygge- og anlægsbranchen og IT-branchen, og har en bredt forståelse for IT -leverandørerne og deres forretning, derfor skaber BASIT en god dialog i afklaringsfasen” , afslutter Martin Skou Heidemann.